پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00018:18 - 1400/12/12

میوه‌ پرخاصیت‌ ایرانی را امتحان کرده‌اید؟ | این میوه از سیب غنی‌تر و ویتامین‌ سی‌اش از پرتقال بیشتر است

کارگر آنلاین | کُنار میوه‌ای در منطقه بلوچستان است که در بیشتر کوه‌ها، دشت‌ها و باغچه خانه‌ها بدون هرگونه کود و سمی رشد می‌کند، این میوه بی‌ناز که در این موقع از سال به فراوانی در دسترس است.

کنار

  • معاون سازمان و مدیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه ۵۶۸ هکتار اراضی کشاورزی به کشت کنار اختصاص دارد، اظهار داشت: از اوایل اواخر دی‌ماه کار برداشت گونه‌های مختلف کُنار از سطح مزارع شهرستان آغاز و تا پایان اسفندماه ادامه دارد. 
  • نورالدین میرلاشاری افزود: با توجه به سطح زیر کشت شهرستان پیش‌بینی می‌شود تا پایان برداشت میزان چهار هزار و ۶۰۰ تُن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
  • وی تصریح کرد: میوه کنار سرشار از ویتامین c و مقادیر نسبتا خوبی از ویتامین B و E و محتوی کلسیم و فسفر و آهن است لذا توصیه می شود از خوردن این میوه غفلت نشود.
  • هر درخت کُنار ۱۰۰ کیلوگرم محصول می‌دهد
  • میرلاشاری می گوید: با توجه به‌ صرفه اقتصادی در محصول برداشت شده و وجود بازار مصرف مناسب برای میوه آن در سال‌های اخیر سطح زیر کشت این محصول در شهرستان‌های مختلف استان رو به گسترش است.
  • او افزود: در سیستان و بلوچستان به‌طور متوسط از هر درخت ‎ ۵۰تا ۱۰۰ کیلوگرم میوه کُنار به دست می‌آید.
     
  • چرا باید کنار بخوریم؟
  • ارزش غذایی‌ میوه کُنار از لحاظ پروتیین، مواد معدنی، کلسیم، فسفر، کاروتن و ویتامین از سیب غنی‌تر و میزان کالری و ویتامین c آن نسبت به پرتقال بیشتر است. میوه آن به‌راحتی هضم و اثر ملین‌آور دارد و گوشت میوه آن شیرین و خوشمزه است.
  • درخت کنار به عنوان مقاومترین درخت میوه به صورت درختچه‌ای کوچک، خاردار با تاج پهن است و پوست درخت زبر، خاکستری یا سیاه تیره، برگ ها بیضی، گرد و کشیده غالبا دارای سه گلبرگ اصلی، گل های سبز مایل به زرد که به صورت خوشه جانبی روی شاخه‌ها ظاهر می‌شوند. ارتفاع برخی گونه‌های کُنار بیش از پنج متر است.
  • میوه کنار، کروی کشیده یا بیضی شکل با رنگ قرمز، نارنجی یا زرد طلایی و براق است.
  • درخت کُنار نسبت به خشکی و خاک‌های شور و قلیایی مقاوم و سازگار است. این درخت در تابستان به خواب می‌رود که باعث کاهش نیاز آن به آب و میزان تبخیر می‌شود.
  • اجزای درخت کنار نیز مصرف دارویی دارد به طوری که از ریشه و پوست آن برای رفع اسهال خونی استفاده می‌شود و از مغز بذر کنار که مقوی است و از برگ آن برای معالجه زخم بهره گرفته می‌شود.
  • از برگ‌های این درخت برای تهیه لوازم بهداشتی، تغذیه دام و کرم ابریشم و از چوب آن برای ساخت ابزارآلات کشاورزی، صنایع دستی و زغال استفاده می‌شود.
  • با توجه به موارد ذکر شده، به گردشگران و میهمانانی که به جنوب سیستان و بلوچستان و شهر چابهار سفر می‌کنند پیشنهاد می‌کنیم برای یک بار هم که شده طعم متفاوت کُنار بلوچی را تجربه کنند.
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
لینکستان
کارت رفاهی بانک رفاه کارگران